Składniki
- 400 ml pulpy warzywnej
- 1/ 2 średniej cebuli; pokrojona w 0,5 cm kostkę
- 15 listków mięty
- 2 ząbki czosnku; drobno pokrojone
- 2 garści świeżego szpinaku baby
- otarta skórka z 1/ 2 cytryny
- sól i pieprz; do smaku
- 4 łyżki oliwy z oliwek
- 2/3 opakowania organicznego makaronu spaghetti; ugotowany wg wskazówek na opakowaniu
Przygotowanie
- Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy na średnim ogniu przez ok. 5 min. stale mieszając.
- Następnie dodajemy pulpę, doprawiamy do smaku i gotujemy przez kolejne 6-8 min. Dodajemy miętę oraz otartą skórkę z cytryny i chwilę razem gotujemy.
- Dodajemy ugotowany makaron, szpinak i wszystko dokładnie mieszamy.