Składniki
- 1 opakowanie makaronu ryżowego House of Asia 5 mm
- 150 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
- 150 g tofu
- 3 łyżki pasty Pad Thai House of Asia
- 150g kiełków fasoli Mung
- 2 jajka
- 1 łyżka cukru kokosowego House of Asia
- 1 łyżka sosu rybnego House of Asia
- 1 pęczek cebuli dymki, pokrojonej w 4 cm kawałki
- 3 łyżki oleju
- 1 łyżka orzeszków ziemnych, pokruszonych
- 1 limonka
- 1 papryczka chilli
Przygotowanie
- Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Na woku lub patelni rozgrzej olej i usmaż tofu aż do zbrązowienia skórki. Następnie dodaj mięso z kurczaka i pastę Pad Thai. Dokładnie wymieszaj i smaż 3 minuty. Dodaj sos rybny oraz cukier, następnie makaron i zamieszaj.
- Odsuń wszystkie składniki na jedną stronę patelni a na drugą rozbij dwa jajka. Delikatnie mieszaj jajka tak aby ścięły się niczym omlet.
- Następnie przykryj jajka makaronem z tofu oraz kurczakiem i smaż przez kolejną minutę, po czym dodaj kiełki fasoli mung oraz dymkę i energicznie zamieszaj. Podawaj z chili oraz przekrojoną limonką i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.