Pad Thai

Prosty Pad Thai

Sie, 01 2014

Składniki

  • 1 opakowanie makaronu ryżowego House of Asia 5 mm
  • 150 g piersi z kurczaka, pokrojonej w kostkę
  • 150 g tofu
  • 3 łyżki pasty Pad Thai House of Asia
  • 150g kiełków fasoli Mung
  • 2 jajka
  • 1 łyżka cukru kokosowego House of Asia
  • 1 łyżka sosu rybnego House of Asia
  • 1 pęczek cebuli dymki, pokrojonej w 4 cm kawałki
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżka orzeszków ziemnych, pokruszonych
  • 1 limonka
  • 1 papryczka chilli

Przygotowanie

  1. Przygotuj makaron zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  2. Na woku lub patelni rozgrzej olej i usmaż tofu aż do zbrązowienia skórki. Następnie dodaj mięso z kurczaka i pastę Pad Thai. Dokładnie wymieszaj i smaż 3 minuty. Dodaj sos rybny oraz cukier, następnie makaron i zamieszaj.
  3. Odsuń wszystkie składniki na jedną stronę patelni a na drugą rozbij dwa jajka. Delikatnie mieszaj jajka tak aby ścięły się niczym omlet.
  4. Następnie przykryj jajka makaronem z tofu oraz kurczakiem i smaż przez kolejną minutę, po czym dodaj kiełki fasoli mung oraz dymkę i energicznie zamieszaj. Podawaj z chili oraz przekrojoną limonką i pokruszonymi orzeszkami ziemnymi.

Information

  • Layout Fullwidth ? :0
  • Author FullName :
  • Client :
  • Date Created :
  • Tags: