Spaghetti ze szpinakiem i miętą

Składniki

  • 400 ml pulpy warzywnej
  • 1/ 2 średniej cebuli; pokrojona w 0,5 cm kostkę
  • 15 listków mięty
  • 2 ząbki czosnku; drobno pokrojone
  • 2 garści świeżego szpinaku baby
  • otarta skórka z 1/ 2 cytryny
  • sól i pieprz; do smaku
  • 4 łyżki oliwy z oliwek
  • 2/3 opakowania organicznego makaronu spaghetti; ugotowany wg wskazówek na opakowaniu

Przygotowanie

  1. Na rozgrzaną patelnię wlewamy oliwę z oliwek. Wrzucamy cebulę oraz czosnek i smażymy na średnim ogniu przez ok. 5 min. stale mieszając.
  2. Następnie dodajemy pulpę, doprawiamy do smaku i gotujemy przez kolejne 6-8 min. Dodajemy miętę oraz otartą skórkę z cytryny i chwilę razem gotujemy.
  3. Dodajemy ugotowany makaron, szpinak i wszystko dokładnie mieszamy.